Wat zijn de nieuwste trends voor raam- en interieur decoratie?

Als je van plan bent om nieuw licht in je huis te brengen met ramen, dan is het natuurlijk ook interessant om de raamdecoratie passend te maken bij je interieur. Om je een beetje op weg te helpen hebben wij wat interessante websites met informatie naar de raamdecoratie- en interieurtrends van dit moment geraadpleegd. Onderstaand een kleine samenvatting van huidige trends

Raamdecoratie voorbeeld, Isorama

Duurzaamheid & natuur in huis
Deze trend is al meerdere jaren actief en blijft ook in 2019 zichtbaar in de woningen. De trend is tweedelig; niet alleen wordt er gebruik gemaakt van duurzaam materieel voor je interieur, ook worden natuurlijke karakteristieken, kleuren en materialen binnenshuis gehaald. Zo zijn planten in 2019 een musthave volgens onder andere Veneta.com. “De kunst is om je huis zoveel mogelijk te vullen met planten en we geven toe: gezellig is het wel! De groene kleur van de plant past perfect bij hout-, natuurtinten en messing materialen.”
Een andere organisatie; Van Eyck Shutters benadrukt in dit artikel de duurzaamheidstrend en adviseert het gebruik van houten shutters om de doorlating van zonlicht in je woning te coördineren en karakteriseren.

Let the Light in!
Kleuren en licht zijn erg bepalend voor de interieurstijl in je woning. Het is daarom ook niet heel verrassend dat het albekende verfmerk Flexa met een “kleur van het jaar” komt. Gebaseerd op toekomstig verwachte trends is “Spiced Honey” als de veelbelovende kleur voor 2019 door Flexa haar internationale design experts en architecten gekozen. “Deze warme amberkleurige tint is gekozen om een sfeer van positiviteit en optimisme te brengen – een verlangen om ‘het licht binnen te laten’. Let the light in!” Vanuit deze kleur zijn 4 paletten gemaakt met een sfeer en stijl die iedereen zullen aanspreken. Zie onderstaande video voor meer informatie over de kleur voor komend jaar of bekijk de kleurenpaletten op Flexa haar website.

Flexa kleur van het jaar 2019: “Spiced Honey” staat voor positiviteit en optimisme

Kleur in je interieur
Veelal worden muren in een huis wit gehouden, dit is een simpele en snelle kleur die zorgt voor veel licht en ruimte in je woonkamer. Het gebruik van kleuren kan daarentegen veel goeds doen met de warmte en belichting in je huis. Voor 2019 is het door enkele sites benoemd als een van de interieurtrends.

Type raamdecoratie kiezen
Je hebt ook nog meerdere typen raamdecoratie waar je uit kan kiezen. Woontrendz heeft onderstaande kleine vergelijking op haar site geplaatst van de verschillende typen raamdecoratie en haar voor- en nadelen.

Om zelf nog meer inspiratie op te doen omtrent raam decoratie kan je onder andere de site Pinterest raadplegen. Deze site biedt veel foto’s, links en tips voor een nieuw en design voor je raamdecoratie.