Dit is waarom jouw huis een lichtstraat nodig heeft

Lees hier waarom een lichtstraat een echte ‘eye opener’ is.

Een lichtstraat is eigenlijk gewoon een dakconstructie die op een platdak of uitbouw wordt geplaatst om meer licht in de ruimte eronder te brengen. Steeds vaker kom je ze tegen bij vrienden en familie, en ook nieuwsbladen en trendwatchers wijzen op deze extra toevoeging aan je huis. Glascentrale Isorama installeert er regelmatig een bij haar klanten. We mogen stellen dat de lichtstraat kenmerkend is en veel waarde toevoegt aan een modern huis.
Maar waarom zou je nou eigenlijk een lichtstraat installeren, lees hier waarom:


Gezond daglicht

Een lichtstraat zorgt allereerst natuurlijk voor meer daglicht in de ruimte. Het is bewezen dat dit zonlicht een positief effect heeft op de gezondheid van de bewoners. Hoe meer natuurlijk zonlicht, hoe beter het nacht-dag ritme van de bewoner zal zijn.

Natuurlijk daglicht

Interieurverbetering

Licht kan heel veel doen met de sfeer van je woning, het geeft je interieur een ander uiterlijk. In de avonden is je huis nog veel lichter, en je zal veel minder je functionele verlichting aan hoeven doen. Daarnaast heeft licht van boven van nature een goed effect op je omgeving. Het is een beetje alsof je in de open buitenlucht staat.

Modern uiterlijk

We mogen natuurlijk niet vergeten dat de lichtstraat een moderne toevoeging is op je huis. Het voegt veel toe aan de dynamiek van je leefruimte en past zonder meer in een moderne leefstijl. Maar je kan je lichtstraat natuurlijk ook meer karakter geven door je eigen kozijnen en kleur aan te passen op je huiskamer.

Klimaat in huis

Tegenwoordig hebben lichtstraten een goed effect op het klimaat binnenshuis. De hoog rendement ramen zijn beter geïsoleerd dan voorheen en het is zelfs mogelijk om kantelramen te installeren zodat je naast zonlicht een fris zomerbriesje of de geur van het voorjaar je huis binnen kan krijgen.

Sterren kijken

Zoals we al eens eerder hebben vermeldt kan je met een lichtstraat ‘s nachts ook sterren kijken vanuit je eigen huis. Glascentrale Isorama kan je jammer genoeg niet helpen met aan de sterren, wel aan je lichtstraat.

Waardestijging van je huis

Een van de laatste redenen voor een lichtstraat, en voor sommigen misschien ook wel de belangrijkste is dat een lichtstraat de waarde van je woning verhoogd. Er is veel vraag naar, en een ‘klein detail’ als een lichtstraat voegt vaak al veel waarde toe voor een potentiële koper.

Het is duidelijk; je verdient je straat van licht al terug op de dag van installatie en je gaat er nog lang plezier van hebben. Mocht je nou geïnspireerd geworden zijn en je idee willen bespreken met een van onze experts. Wij komen graag en vrijblijvend bij je langs om de mogelijkheden voor een lichtstraat met je te bespreken.
Glascentrale Isorama adviseert in lichtstraten van goede kwaliteit en die ook daadwerkelijk het comfort van het huishouden verbeteren. Daarnaast heeft Isorama ervaring met het installeren van veel verschillende soorten en maten lichtstraten.